Geplaatst op: 09/02/2023

Wat is de toegevoegde waarde van een leerlingcoach?

Welke resultaten kun je behalen als leerlingcoach? Vragen waar ik als leerlingcoach bij AFTER’S COOL heel graag antwoord op geef.

Wat is de toegevoegde waarde van een leerlingcoach?

Sinds augustus begeleid ik leerlingen op het Maerlant-Lyceum met het versterken van hun executieve functies. Voor veel leerlingen is dat, zeker na corona, geen overbodige luxe.

Leerlingen in het VO lopen vast, ervaren groepsdruk, stress voor en tijdens toetsen en hebben moeite met motivatie en concentratie.

Binnen het traject, bestaande uit tien lessen, bied ik ze een luisterend oor. Ik leer ze omgaan met stress en andere emoties en geef ze handvatten voor het plannen van huiswerk en het leren voor toetsen. Ook komen verschillende leermethodes aan bod. Evenals tools om afleiding te weerstaan en motivatie op te brengen.

Ik leer ze om zichzelf te belonen voor het behalen van hun doelen. Successen te vieren. Het behalen van mooie resultaten.

Dat ik als leerlingcoach ook mooie resultaten behaal, bewijst dat dit ondersteuningsprogramma echt werkt! Een prachtig bewijs hiervan zijn de lieve woorden van een leerling aan het einde van het traject. Een doosje heerlijke Merci, maar vooral de bijgevoegde geschreven kaart met mooie, lieve woorden waren voor mij echt een cadeautje. Weken later spreekt ze me aan in de gang. “Karin, het gaat zo goed met mij persoonlijk en hier op school. Ik ben je zo dankbaar”.

Hier doen we het voor…

@Karin van Hoek-Ramakers (leerlingcoach)