Geplaatst op: 05/07/2021

Interview met Emmanuelle

Emmanuelle is na de herfstvakantie gestart bij AFTER’S COOL. Ze kwam elke week voor de groep 8 training bij haar vaste begeleider Helen.

Interview met Emmanuelle

We blikken samen terug op de lessen bij AFTER’S COOL tijdens een bewogen jaar waarin Emmanuelle ontzettend gegroeid is.

Waarom ben je gestart bij AFTER’S COOL?

Ik had door corona een beetje moeite met rekenen en mijn advies was naar beneden gegaan. Maar ik wilde super graag naar mijn nieuwe school naar mavo. De meester zei dat ik het wel kon, daarom ben ik les gaan nemen om het nog extra te oefenen wat ik moeilijk vond.

Wat vond je van de eerste les?

De eerste keer dacht ik ‘ik ken haar helemaal niet en het is echt heel anders dan school’. Maar ik was heel snel op m’n gemak en het was alsof ik thuis was, heel fijn.

Hoe zou je Helen in drie woorden omschrijven?

Blij! Behulpzaam, ze helpt me altijd als ik het niet begrijp. Vandaag met de pizzapunt bijvoorbeeld die ik super moeilijk vond. Daar heeft ze me mee geholpen en dat vond ik super fijn. En enthousiast!

Wat heb je geleerd van de lessen bij AFTER’S COOL?

Mijn breuken te verbeteren, dit vond ik echt heel lastig. En makkelijkere manieren voor moeilijke sommen. Bijvoorbeeld vandaag nog, ik ging het in een tabel zetten, maar ze liet me zien dat ik het gewoon kan vereenvoudigen met de breuk. En we hebben veel geoefend met verhaaltjessommen, hoe ik dat het best kan aanpakken met de breuken.

Hoe vind je het om naar de middelbare school te gaan?

Ja spannend! Maar we hebben ook hier een paar teksten gedaan van vakken, zodat ik een beetje weet hoe het eruit ziet. Of ik ben bang dat ik mijn huiswerk helemaal niet snap. En dat ik de eerste dag mijn lokaal niet kan vinden en veel te laat kom. Helen en ik hebben al een keer geoefend met samenvatten van geschiedenis en aardrijkskunde. Het was eigenlijk best wel simpel toen ik de stappen snapte!

Gelukkig kom je ook bij ons in de huiswerkbegeleiding en gaan we je zeker helpen met hoe je huiswerk maakt, hoe je het opschrijft in je agenda en het leren voor toetsen! Ook verzorgen we verschillende brugklasworkshops gericht op leren leren, plannen en organiseren en naar de brugklas om je met een steuntje in de rug een goede start te laten maken op de middelbare school!