Bijles Scheikunde,
geen vraag is ons te gek

Blijft het lastig om de structuurformules te tekenen van alkenen en alkanen? Kan jij het verschil tussen additie- en substitutiereacties maar niet onthouden? Raak jij wel eens in de war met mol, ppm en molariteit? Lukt het je niet om zelf reactievergelijkingen op te stellen en deze kloppend te krijgen? Of heb jij bijvoorbeeld moeite met evenwichtsreacties en de BOE-methode?

Dit kan jij leren tijdens een bijles scheikunde! Tijdens deze intensieve manier van begeleiding zal jij actief en 1-op-1 met een begeleider werken aan een betere basis voor het vak scheikunde en het krijgen van meer zelfvertrouwen.

Bijles Scheikunde,<br />
geen vraag is ons te gek

Bijles scheikunde op een rijtje

Intake

Tijdens een intake bespreek je samen met de vestigingscoördinator op welke onderdelen van scheikunde tijdens de bijlessen de focus komt te liggen.

Plan op maat

Onze scheikunde bijlessen zijn intensief en richten zich inhoudelijk op een bepaald deel of onderwerp van de stof. Samen met de coördinator bespreek je wat nodig is om dat ‘Oh, werkt dat zo?!’-moment te kunnen bereiken.

Structureel of flexibel

Samen met jouw coördinator spreek je een vast moment in de week af of juist flexibel als dat beter aansluit. Alles kan!

1-op-1

Een bijles scheikunde is altijd 1-op-1, met een begeleider die specialist is in het vak. Een bijles is een intensieve manier van werken. Gemiddeld duurt een bijles scheikunde 1 tot 1,5 uur.

Uitleg en tips

Tijdens een bijles scheikunde kan de begeleider jou extra uitleg geven en al je vragen beantwoorden. Ook wordt er vaak overhoord in de voorbereiding voor toetsen. Uiteraard ontvang je altijd aandachtspunten en tips zodat je zelf goed verder kunt.

Toetsvoorbereiding

Toetsen voor scheikunde worden op minimaal drie momenten voorbereid. Op deze manier kunnen we de leerstof goed verdelen en is er genoeg tijd om al jouw vragen te beantwoorden.

Verdieping binnen een bijles scheikunde

Leerlingen die willen excelleren in hun schoolresultaten om bijvoorbeeld door te stromen naar een hoger niveau, of om meer kans van slagen te hebben bij de toelating tot een vervolgstudie, kunnen daarvoor goed gebruik maken van onze bijlessen.

Leerproces volgen en evalueren

Na iedere bijles scheikunde wordt besproken hoe het tot nu toe gaat. Dit leerproces wordt gevolgd en bijgehouden en zal ook regelmatig met je ouders worden besproken.

Stapje extra

Heb je binnenkort een grote toets voor scheikunde of ga je echt voor niets minder dan een 10? Dan kunnen we extra bijles(sen) afspreken.

"Goede communicatie en hele fijne begeleiding. Er wordt snel geschakeld en meegedacht. De professionaliteit overtrof al onze verwachtingen."

Steven, vader Maxwell (15 jaar)

Een bijles scheikunde is altijd met een motiverende en positieve insteek

Tijdens deze intensieve manier van begeleiding zal jij actief en 1-op-1 met een begeleider werken aan een betere basis voor het vak scheikunde en het krijgen van meer zelfvertrouwen. Je leert en oefent tijdens een bijles scheikunde veel met onderwerpen zoals blokschema’s, zuren en basen en redoxreacties en je kan al je vragen stellen. Hierdoor heb jij ons niet eindeloos nodig, maar zal je na een afgesproken traject, weer zelf verder kunnen. De bijles scheikunde vindt plaats in een warme en rustige werkomgeving (of online).

Wij vinden het opbouwen van een persoonlijke band met jou zeer belangrijk. Een bijles scheikunde is altijd met een motiverende en positieve insteek en middels een duidelijke aanpak. Hierdoor ontstaat er niet alleen meer zelfvertrouwen, maar kan je rekenen op betere schoolresultaten voor het vak scheikunde. Al ruim 21 jaar helpen wij op deze manier met succes leerlingen van alle niveaus. Tijdens de bijles richten we ons op de te leren stof en werken we toe naar overhoringen en proefwerken. Zo kan de eventuele opgelopen achterstand snel en goed weggewerkt worden en krijgt de leerling extra uitleg over het vak. Wij volgen de resultaten en hebben regelmatig contact met de ouders over de voortgang.

Hoe gaat een bijles bij AFTER’S COOL?

15:00 uur

Plan van aanpak maken, doelen stellen en telefoon aan de kant.

15:05 uur

Stof bespreken en ruimte om vragen te stellen.

15:30 uur

Bespreken hoe te leren, oefenen met opdrachten en overhoren.

15:50 uur

Evalueren en zelfreflectie. Tops: wat gaat al goed? Tips: wat nog extra oefenen?

15:55 uur

Planning maken voor de volgende bijles(sen) en verslag naar ouders.

16:00 uur

Vrolijk en voldaan naar huis!

Wij helpen jou inhoudelijk verder

Met onze werkwijze zorgen we samen voor een duidelijke aanpak, betere schoolresultaten en meer zelfvertrouwen.

Leren doe je zo!

In de bijles stimuleren we jou om actief met de stof aan de slag te gaan met effectieve, persoonlijke leerstrategieën met behulp van onze eigen ‘Leren doe je zo’-methode. Deze methode is gebaseerd op de top 5 bewezen effectieve leerstrategieën en het Handboek Leren Leren van Inge Verstraete en Karin Nijman. Zo gaat het leren makkelijker en efficiënter.

Mobiel opzij, aandacht erbij

Telefoons kunnen voor veel afleiding zorgen. Om je goed te kunnen concentreren, leggen we tijdens de bijles de telefoon weg. We merken dat dit meer rust geeft tijdens het leren.

Motivatie en zelfvertrouwen

AFTER’S COOL heeft veel aandacht voor jouw motivatie, omdat dit net als zelfvertrouwen en concentratie een belangrijke voorwaarde is om goed te kunnen leren. We zorgen voor een omgeving waar het fijn is om te komen. Onze leerlingen komen echt met plezier, zo blijkt ook uit onze enquêtes. Een bijles kan ervoor zorgen dat je zekerder in je schoenen staat, omdat je extra tijd en aandacht hebt besteed aan wat je lastig vindt.

Jouw begeleiders

Onze gemotiveerde en enthousiaste begeleiders geven jou met veel kennis en plezier bijlessen. Dit zijn meestal universitaire studenten, die wij opleiden tot goede, professionele begeleiders middels een uitgebreid opleidingstraject. Zij kunnen jou helpen bij al jouw schoolvakken. Omdat er in een bijles nauw wordt samengewerkt, vinden we het belangrijk dat er een klik is tussen jullie. Uiteraard houden we hier rekening mee, zodat jij een fijne én leerzame bijles hebt!

Leren doe je zo!
Mobiel opzij, aandacht erbij
Motivatie en zelfvertrouwen
Jouw begeleiders

Vind een vestiging bij jou in de buurt

Leren leren vanuit positiviteit

Elk kind zou de kans moeten hebben om alles uit zichzelf te halen. Alleen zo kan je je volledig ontwikkelen. Wij kijken naar het kind als geheel. Hoe? Door niet alleen op school te focussen, maar ook op zelfvertrouwen, jezelf ontdekken en ontwikkelen en op mentale balans. We begeleiden de kinderen met aandacht en warmte naar de volgende stap. Altijd op een manier die bij hen past.

Serieus plezier
Serieus plezier

Serieus hoeft niet minder leuk te betekenen. AFTER'S COOL is positief, gezellig en optimistisch. Wij kijken graag naar wat er al wél goed gaat. Dit helpt bij het zelfvertrouwen en de motivatie om zelfstandig aan de slag te gaan en lol te hebben in het leren.

Coaching die verbindt en motiveert
Coaching die verbindt en motiveert

Bij ons is er altijd een vast gezicht, dat voor jou en je ouders klaar staat. En omdat wij elke dag met je meelopen, begrijpen we jou en wat het beste bij jou past.

Methode op maat
Methode op maat

Onze slimme, bewezen ‘Leren doe je zo’-methode past zich aan jou aan. Jouw persoonlijkheid, kennisniveau, stemming en tempo vormen de leidraad voor een effectief plan op maat.

Zelfvertrouwen, voor nu en later
Zelfvertrouwen, voor nu en later

Goede cijfers halen vinden we belangrijk, maar de manier waarop misschien nog wel meer. Bij AFTER’S COOL helpen we je om te leren leren en vooruit te kijken. Zo pak je voortaan nieuwe uitdagingen met een glimlach aan.

Meer weten over onze bijles scheikunde?
Meer weten over onze bijles scheikunde?

Via dit formulier kan je direct telefonisch contact hebben met een vestiging naar keuze.

Onze belofte:

  • We reageren binnen 24 uur (op werkdagen).
  • Bijlessen zijn op korte termijn en flexibel in te plannen.
  • We zorgen voor de beste match, inhoudelijk en persoonlijk.
  • Betere cijfers, meer zelfvertrouwen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hoe helpen we je verder met jouw vraag over [dienst]?