Brugklasbegeleiding,
een fijne start!

Vind je naar de brugklas gaan best een beetje spannend: al die nieuwe vakken en verschillende docenten? Vraag je je af hoe Magister werkt? Wil jij graag leren hoe je het beste je huiswerk kan maken of leren en je kan voorbereiden op een SO? Of wil je weten hoe je het beste een goede samenvatting of mindmap kan maken?

In ons (online) brugklasbegeleiding besteden we hier allemaal uitgebreid aandacht aan! Er komt veel op je af in de brugklas: veel en nieuwe vakken, verschillende docenten, schriftelijke overhoringen en proefwerken. Het is, zeker in het begin, zoeken naar hoe de middelbare school precies werkt. Daarom hebben wij voor elke brugklasser een speciaal programma tijdens onze huiswerkbegeleiding om je tools mee te geven voor al deze nieuwe uitdagingen die op jouw pad komen.

Brugklasbegeleiding,<br />
een fijne start!

De brugklasbegeleiding op een rijtje

Intake

Tijdens een intake bespreek je samen met de vestigingscoördinator waar voor jou in de huiswerkbegeleiding de focus moet liggen.

Dagelijks

Je kan maandag tot en met vrijdag direct na jouw laatste les bij ons terecht. Sommige locaties zijn ook op zondag open.

Kleine groepen

Je gaat aan de slag in kleine groepjes met maximaal 6 andere leerlingen onder leiding van een ervaren begeleider.

Leren leren

De begeleider werkt met jou aan leerstrategieën, actief leren en plannen, zodat je dit goed onder de knie krijgt. We gebruiken hierbij onze eigen ‘Leren doe je zo’-methode. Ook samenvatten en mindmappen komen aan bod.

Nakijken en overhoren

De begeleider neemt het maakwerk door en overhoort het leerwerk. Natuurlijk is de begeleider er ook voor al jouw inhoudelijke vragen.

Toetsvoorbereiding

Toetsen worden op minimaal drie leermomenten voorbereid. Verspreid leren is een belangrijke leerstrategie.

Het leerproces volgen

Jouw voortgang wordt bijgehouden met behulp van ons eigen leerlingvolgsysteem.

Evalueren

We koppelen dagelijks aan jouw ouders terug hoe het met je gaat en daarnaast vinden er twee keer per schooljaar 10-minutengesprekken plaats. Er is altijd overleg mogelijk.

Stapje extra

Om extra aandacht te besteden aan een vak, kan er altijd flexibel een bijles ingezet worden.

Brugklastraining

Naast ons reguliere brugklasbegeleiding, organiseren we ook een brugklastraining. Tijdens deze training worden diverse onderwerpen behandeld waarin handvatten worden gegeven om een goede start te maken op de middelbare school. Bij afname van drie dagen brugklasbegeleiding per week is de brugklastraining gratis.

Nederlands en rekenen

Bij elke leerling die bij ons start gaan we na of de basiskennis van Nederlands en rekenen op orde is. Aan de hand van onze werkbladen frissen we deze kennis weer op.

"Ik weet nu beter hoe ik mijn agenda moet gebruiken en een goede planning maak."

Frits, 12 jaar

Inhoud brugklasbegeleiding

We bespreken hoe je het beste om kunt gaan met je agenda en Magister, we gaan mindmappen en samenvatten en we besteden veel tijd aan het maken en bijhouden van een goede planning. Met elke leerling gaan we in de brugklas op zoek naar de beste leermethodes om zo effectief en efficiënt mogelijk om te gaan met het schoolwerk. Tijdens de huiswerkbegeleiding werken we hier actief aan met jou en de andere leerlingen, in een vertrouwde en gezellige omgeving. Onze professionele huiswerkbegeleiding is persoonlijk en altijd positief. Met onze aanpak zorgen we samen voor betere schoolresultaten en meer zelfvertrouwen in de brugklas. Als je weet hoe je moet leren, dan lukt het ook om zelfstandig te leren!

Zo ziet een dag huiswerkbegeleiding bij AFTER’S COOL eruit

14.30 uur

Inchecken: vooruitkijken, doelen stellen, dagplanning maken en telefoon inleveren.

14.45 uur

Bespreken hoe te leren met de ‘Leren doe je zo’-methode, plan van aanpak maken voor de middag.

15.00 uur

Iets te drinken pakken en aan de slag met maak- en leerwerk, ruimte om vragen te stellen.

15.45 uur

Pauze!

16.00 uur

Wat lekkers van de coördinator en weer aan de slag met maak- en leerwerk, ruimte om vragen te stellen.

17.00 uur

Pauze!

17.15 uur

Bespreken schoolwerk en overhoren, extra oefenen met opdrachten.

18.00 uur

Uitchecken: evalueren. Zelfreflectie en dagverslag naar ouders. Voldaan en vrolijk naar huis!

Wij leren jou zelfstandig leren

AFTER’S COOL heeft veel aandacht voor jouw motivatie, omdat dit net als zelfvertrouwen en concentratie een belangrijke voorwaarde is om goed te kunnen leren en bijdraagt aan een goede start in de brugklas.

Leren doe je zo!

In de huiswerkbegeleiding stimuleren we jou om actief met de stof aan de slag te gaan. We doen dit met behulp van onze eigen ‘Leren doe je zo’-methode. Deze methode is gebaseerd op de top 5 bewezen effectieve leerstrategieën. Dit draagt direct bij aan jouw zelfredzaamheid op de middelbare school.

Planning en structuur

Met behulp van ons leerlingvolgsysteem zetten wij een vast huiswerkprogramma op waarbij jij leert gestructureerd te werken en vooruit te denken. De structuur op de middag, zonder afleiding maar met dagplanningen en tijdsblokken, creëert voor elke leerling een fijne omgeving om te werken aan het schoolwerk.

Motivatie

AFTER’S COOL heeft veel aandacht voor jouw motivatie, omdat dit net als zelfvertrouwen en concentratie een belangrijke voorwaarde is om goed te kunnen leren. We zorgen voor een omgeving waar het fijn is om te komen. Onze leerlingen komen echt met plezier, zo blijkt ook uit onze enquêtes. Indien nodig kunnen wij een motivatiescreening afnemen om nog beter de oorzaken die goede schoolprestaties belemmeren op te sporen.

Mobiel opzij, aandacht erbij

Telefoons kunnen voor veel afleiding zorgen. Om je goed te kunnen concentreren, leggen we tijdens het leren de telefoons weg. We merken dat dit meer rust geeft tijdens het leren.

Jouw begeleiders

In de huiswerkbegeleiding werken gemotiveerde en enthousiaste begeleiders. Dit zijn meestal universitaire studenten die wij met een uitgebreid opleidingsplan opleiden tot goede professionele studiecoaches. Zij kunnen jou helpen met al jouw schoolvakken.

Leren doe je zo!
Planning en structuur
Motivatie
Mobiel opzij, aandacht erbij
Jouw begeleiders

Vind een vestiging bij jou in de buurt

Leren leren vanuit positiviteit

Elk kind zou de kans moeten hebben om alles uit zichzelf te halen. Alleen zo kan je je volledig ontwikkelen. Wij kijken naar het kind als geheel. Hoe? Door niet alleen op school te focussen, maar ook op zelfvertrouwen, jezelf ontdekken en ontwikkelen en op mentale balans. We begeleiden de kinderen met aandacht en warmte naar de volgende stap. Altijd op een manier die bij hen past.

Serieus plezier
Serieus plezier

Serieus hoeft niet minder leuk te betekenen. AFTER'S COOL is positief, gezellig en optimistisch. Wij kijken graag naar wat er al wél goed gaat. Dit helpt bij het zelfvertrouwen en de motivatie om zelfstandig aan de slag te gaan en lol te hebben in het leren.

Coaching die verbindt en motiveert
Coaching die verbindt en motiveert

Bij ons is er altijd een vast gezicht, dat voor jou en je ouders klaar staat. En omdat wij elke dag met je meelopen, begrijpen we jou en wat het beste bij jou past.

Methode op maat
Methode op maat

Onze slimme, bewezen ‘Leren doe je zo’-methode past zich aan jou aan. Jouw persoonlijkheid, kennisniveau, stemming en tempo vormen de leidraad voor een effectief plan op maat.

Zelfvertrouwen, voor nu en later
Zelfvertrouwen, voor nu en later

Goede cijfers halen vinden we belangrijk, maar de manier waarop misschien nog wel meer. Bij AFTER’S COOL helpen we je om te leren leren en vooruit te kijken. Zo pak je voortaan nieuwe uitdagingen met een glimlach aan.

Meer weten over onze brugklasbegeleiding?
Meer weten over onze brugklasbegeleiding?

Via dit formulier kan je direct een proefmiddag afspreken of telefonisch contact hebben met een vestiging naar keuze.

Onze belofte:

  • We reageren binnen 24 uur (op werkdagen).
  • Proefmiddagen zijn altijd op korte termijn af te spreken.
  • Eigen methode (Leren doe je zo, gebaseerd op de bewezen effectieve leerstrategieën).
  • Leerlingen vinden het fijn om te komen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hoe helpen we je verder met jouw vraag over [dienst]?