Examenbegeleiding,
jij zal slagen!

Zit je in je eindexamenjaar en kan je extra hulp gebruiken bij het voorbereiden van de schoolexamens en eindexamens? Wil je met een zelfverzekerd gevoel het eindexamen maken? Heb je moeite met het plannen en organiseren van je schoolwerk? Of loop je vast met je leesdossier of profielwerkstuk?

Met de intensieve (online) examenbegeleiding pakken we dit allemaal aan! Ons motto is dan ook: Ik zal slagen! Er komt in het examenjaar veel op je af, daarom helpt AFTER’S COOL jou om het overzicht te bewaren met behulp van onze intensieve eindexamenbegeleiding. Zo sta je optimaal aan de start van je SE’s en CE’s en heb je aan het eind van het examenjaar jouw diploma op zak!

Examenbegeleiding, <br />
jij zal slagen!

Examenbegeleiding op een rijtje

Intake

Tijdens een intakegesprek bespreek je samen met de vestigingscoördinator wat de doelen en behoeftes zijn in jouw examenjaar. Je krijgt de AFTER’S COOL Examen doe ik zo- map.

Dagelijks

Je kan maandag tot en met vrijdag direct na je laatste lesuur bij ons terecht. Sommige locaties zijn ook op zondag open.

Plannen

We maken een goede planning voor iedere examenperiode en zorgen dat deze actief gevolgd wordt.

Zelfreflectie

Na elke SE-periode bekijk je samen met je coördinator wat er goed ging en wat er beter kan of moet voor de volgende schoolexamens.

Kleine groepen

Je werkt in kleine groepjes (maximaal 7 leerlingen) aan de voorbereiding van de (school)examens samen met een begeleider.

Leren leren

Onze ervaren begeleiders werken met jou aan leerstrategieën, actief leren en plannen, zodat je dit allemaal onder de knie krijgt. We gebruiken hierbij onze eigen ‘Leren doe je zo’-methode, gebaseerd op de top 5 bewezen effectieve leerstrategieën.

Nakijken en overhoren

De examenbegeleider bekijkt het maakwerk, overhoort het leerwerk en is er voor al jouw inhoudelijke vragen.

Leerproces volgen

We houden jouw voortgang bij met ons eigen leerlingvolgsysteem.

Evalueren

Wij evalueren de dag en koppelen desgewenst terug aan jouw ouders.

Workshops

Gedurende het schooljaar zijn er meerdere workshops om nog beter voorbereid te zijn voor het eindexamen.

Examens oefenen

Gedurende het hele schooljaar oefenen we met oude examens. In de meivakantie gaan we aan de slag met het maken van volledige eindexamens binnen de gestelde tijd. Deze bespreken we vervolgens uitgebreid; de moeilijke onderwerpen krijgen nog extra aandacht.

Slagingspercentage

In de afgelopen drie jaar slaagde gemiddeld maar liefst 97% van de ruim 500 examenleerlingen die wij hielpen!

Mandy, jullie zijn echt helden en heldinnen! En Tijne ook, ze doet het heel goed. Jullie veel dank!

Ingrid, moeder Tijne (geslaagd, eindexamen 2020)

Examenprogramma

Onze coördinatoren kennen de examenprogramma’s en de eisen om te slagen. Door samen de voorbereiding van de schoolexamens in te vullen, hebben we het verloop van de eindexamens stevig in de hand. Jouw coördinator duikt met jou in het PTA (waarin alle afsluitende onderdelen staan vermeld), zodat je precies weet wat jou te wachten en te doen staat. Vertrouwen in jezelf en een optimale voorbereiding maken de eindexamens een stuk makkelijker. Uiteraard staan onze goed opgeleide en ervaren begeleiders in de examenbegeleiding ook klaar om je hierbij te ondersteunen, motiveren en inhoudelijk te helpen bij alle vakken. Kan je inhoudelijk nog extra hulp gebruiken bij het begrijpen van de moeilijke stof, dan plannen we in overleg een bijles in.

Een belangrijk onderdeel van ons examenjaar is de intensieve begeleiding tijdens de meivakantie, waarin we trainen in het maken van complete examens. We bootsen dan de Centraal Examens na waarbij je volledige examens maakt binnen de gegeven tijd. De stof beheersen is één ding, maar het volledig beantwoorden van examenopgaven binnen de gestelde tijd is weer een andere uitdaging.

Met zelfvertrouwen je examens in

Iedereen wil met een zelfverzekerd gevoel de eindexamens is, dus daar is onze intensieve begeleiding voor bedoeld. Hoe we dat doen?

PTA en planning

Samen pluizen we het PTA volledig uit zodra je bij ons start. Zo hebben we snel inzichtelijk wat er op welk moment getoetst gaat worden. Aan de hand van het PTA maken we een overzichtelijke planning.

Oefenmaterialen, ook online

Al sinds 1999 helpen wij leerlingen in de eindexamenbegeleiding. In die tijd hebben we goed inzicht gekregen wat er gevraagd wordt tijdens (school)examens. Ook hebben we van al die jaren oefenmaterialen op examenniveau gemaakt en verzameld. Deze zijn erg nuttig ter voorbereiding van de (school)examens. Daarnaast krijgen de leerlingen toegang tot een digitale leeromgeving met uitlegfilmpjes, aanvullende theorie, oefenopgaven en een eindtoets.

Praktische opdrachten

We helpen je niet alleen met de voorbereiding van examens, maar we helpen ook bij praktische opdrachten en mondelinge examens. Denk bijvoorbeeld aan je profielwerkstuk of je mondeling examen over je boekenlijst.

De meivakantie

De meivakantie gebruiken we om veel te oefenen voor de Centrale Examens. Iedere dag wordt er geoefend met het maken van volledige examens in een setting die lijkt op een echt examen. Na afloop wordt het examen besproken met een begeleider die advies geeft over het gemaakte vak; wat beheers je al goed en waar moet je nog extra aandacht aan besteden?

Mobiel opzij, aandacht erbij

Telefoons kunnen voor veel afleiding zorgen. Om je goed te kunnen concentreren, leggen we tijdens het leren de telefoons weg. We merken dat dit meer rust geeft tijdens het leren.

Jouw begeleiders

In de examenbegeleiding werken gemotiveerde en enthousiaste examenbegeleiders. Dit zijn universitaire studenten die wij met een uitgebreid opleidingsplan opleiden tot goede professionele studiecoaches. Zij kunnen jou helpen met al jouw schoolvakken.

Tijdlijn van het examenjaar bij AFTER’S COOL

september

Hoe ziet het examenjaar eruit? | Examen doe ik zo – map doornemen | PTA | 5 weken plannen tot SE 1 | PWS | boekenlijst | workshop ‘Hoe maak ik een examen?’

oktober

SE 1 maken

november

toetsanalyse SE 1: wat ging wel goed, wat niet? | planning SE 2 | workshop ‘Plannen en tijdmanagement’ | focusvakken: leerstrategieën | examenopgaven

december

workshop ‘Gebruik van hulpstukken’ | SE 2 maken 

januari

toetsanalyse SE 2 | planning SE 3; generale voor het CE! | workshop ‘Ontspannen het examen in’ | veel oefenen met examenopgaven 

maart

SE 3 maken

april

toetsanalyse SE 3: per vak; wat zijn lastige onderdelen | herkansingen | workshop ‘Leesvaardigheid’ | planning maken voor het CE

mei

meivakantie: intensieve examenbegeleiding –> herhalen | hele examens maken en bespreken met examenbegeleider per vak | vragenuurtje per vak | CE makena

juni

vlag en champagne: je bent geslaagd!

Examen doe je zo!

Onze workshops

Ook onze workshops gedurende het hele jaar dragen bij aan een goede voorbereiding; hoe maak je een examen; hoe pak je een leesvaardigheidstoets aan, et cetera. Onze eindexamenbegeleiding is zo ingericht dat je optimaal aan de start staat van je SE’s en CE’s en aan het eind van het jaar een diploma op zak hebt! Eindexamenbegeleiding bij AFTER’S COOL is bedoeld voor leerlingen van alle niveaus. In de afgelopen drie jaar slaagde gemiddeld maar liefst 97% van de ruim 500 examenleerlingen die wij hielpen!

Gedurende het jaar bieden wij diverse workshops aan die aansluiten op het programma van de eindexamenbegeleiding. Hieronder vind je alle workshops op een rijtje.

Hoe maak ik een examen?

Hoe moet ik een examenvraag lezen en beantwoorden? Wat willen ze precies weten bij deze vraag? Hoe moet ik mijn antwoord formuleren? Dergelijke vragen komen aan bod bij deze workshop in september.

Plannen en tijdmanagement

In november is het tijd voor de workshop ‘Plannen en tijdmanagement’ waar we kort ingaan op het nut van plannen. We geven een strategie voor tijdmanagement en we maken samen een uitgebreide planning voor de periode die komen gaat.

Gebruik van hulpstukken

In deze workshop gaan we in op het gebruiken van hulpstukken die zijn toegestaan bij de schoolexamens en het Centraal Examen. Voorbeelden hiervan zijn de grafische rekenmachine, woordenboeken en de Binas. Deze workshop is in december.

Ontspannen het examen in

In januari krijg je als leerling meer informatie over examenstress en hoe je hiermee om kunt gaan. Hierbij komt de algehele gezondheid (voeding, slaap, beweging, ontspanning) om concentratie en geheugen te bevorderen aan bod en tools om stress-gedachten te relativeren en prioriteiten te stellen.

Leesvaardigheid

In april sluiten we de workshopreeks af met de workshop ‘Leesvaardigheid’. Hoewel veel leerlingen denken dat je je voor leestoetsen niet echt voor kunt bereiden, merken wij het tegendeel! Oefening baart kunst. Bij deze workshop leer je de tips en tricks voor de Centraal Examens.

Hoe maak ik een examen?
Plannen en tijdmanagement
Gebruik van hulpstukken
Ontspannen het examen in
Leesvaardigheid

Vind een vestiging bij jou in de buurt

Leren leren vanuit positiviteit

Elk kind zou de kans moeten hebben om alles uit zichzelf te halen. Alleen zo kan je je volledig ontwikkelen. Wij kijken naar het kind als geheel. Hoe? Door niet alleen op school te focussen, maar ook op zelfvertrouwen, jezelf ontdekken en ontwikkelen en op mentale balans. We begeleiden de kinderen met aandacht en warmte naar de volgende stap. Altijd op een manier die bij hen past.

Serieus plezier
Serieus plezier

Serieus hoeft niet minder leuk te betekenen. AFTER'S COOL is positief, gezellig en optimistisch. Wij kijken graag naar wat er al wél goed gaat. Dit helpt bij het zelfvertrouwen en de motivatie om zelfstandig aan de slag te gaan en lol te hebben in het leren.

Coaching die verbindt en motiveert
Coaching die verbindt en motiveert

Bij ons is er altijd een vast gezicht, dat voor jou en je ouders klaar staat. En omdat wij elke dag met je meelopen, begrijpen we jou en wat het beste bij jou past.

Methode op maat
Methode op maat

Onze slimme, bewezen ‘Leren doe je zo’-methode past zich aan jou aan. Jouw persoonlijkheid, kennisniveau, stemming en tempo vormen de leidraad voor een effectief plan op maat.

Zelfvertrouwen, voor nu en later
Zelfvertrouwen, voor nu en later

Goede cijfers halen vinden we belangrijk, maar de manier waarop misschien nog wel meer. Bij AFTER’S COOL helpen we je om te leren leren en vooruit te kijken. Zo pak je voortaan nieuwe uitdagingen met een glimlach aan.

Meer weten over onze examenbegeleiding?
Meer weten over onze examenbegeleiding?

Via dit formulier kan je direct een proefmiddag afspreken of telefonisch contact hebben met een vestiging naar keuze.

Onze belofte:

  • We reageren binnen 24 uur (op werkdagen).
  • Ons gemiddeld slagingspercentage: 97%.
  • We maken een plan op maat voor het eindexamenjaar.
  • Met meer zelfvertrouwen het examen in.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hoe helpen we je verder met jouw vraag over [dienst]?