Huiswerkbegeleiding in Wassenaar, leren kun je leren

Ben je op zoek naar huiswerkbegeleiding in Wassenaar? AFTER’S COOL heeft ruim 20 jaar ervaring met het geven van huiswerkbegeleiding. Sinds 2002 bieden wij huiswerkbegeleiding in Wassenaar aan op onze eigen vestiging aan de Van Hallstraat.

Onze professionele huiswerkbegeleiding in Wassenaar is positief en persoonlijk, wij werken actief met de leerlingen aan het ‘leren leren’. Als je weet hoe je moet leren, dan lukt het ook om zelfstandig te leren. Onze aanpak, gericht op zelfstandigheid van de leerling, zorgt voor betere schoolresultaten en de tijd thuis wordt daardoor zo veel mogelijk huiswerkvrij.

Huiswerkbegeleiding in Wassenaar, leren kun je leren

Huiswerkbegeleiding in Wassenaar op een rijtje

Intake

Tijdens een intake bespreek je samen met de vestigingscoördinator waar voor jou in de huiswerkbegeleiding de focus moet liggen.

Dagelijks

Je kan maandag tot en met vrijdag direct na jouw laatste les bij ons terecht. Ook op zondag kan je bij ons terecht.

Kleine groepen

Je gaat aan de slag in kleine groepjes met maximaal 6 andere leerlingen onder leiding van een goed opgeleide begeleider.

Leren leren

De begeleider werkt met jou aan leermethodes, actief leren en plannen, zodat je dit goed onder de knie krijgt. We gebruiken hierbij onze eigen ‘Leren doe je zo’-methode.

Nakijken en overhoren

De begeleider neemt het maakwerk door en overhoort het leerwerk. Natuurlijk is de begeleider er ook voor al jouw inhoudelijke vragen.

Toetsvoorbereiding

Toetsen worden op minimaal drie leermomenten voorbereid. Verspreid leren is een belangrijke leerstrategie.

Het leerproces volgen

Jouw voortgang wordt bijgehouden met behulp van ons eigen leerlingvolgsysteem.

Evalueren

We koppelen dagelijks aan jouw ouders terug hoe het met je gaat en daarnaast vinden er twee keer per schooljaar 10-minutengesprekken plaats. Er is altijd overleg mogelijk.

Stapje extra

Om extra aandacht te besteden aan een vak kan er altijd !exibel een bijles ingezet worden.

"Mijn kind is gebaat bij de gestructureerde aanpak van AFTER’S COOL, ze leert nu actief leren. Ons doel is dat ze het weer helemaal zelf gaat doen."

Nathalie, moeder van Fenna (15 jaar)

Samen bekijken we de behoeftes en het doel van de huiswerkbegeleiding

Tijdens een uitgebreide intake op onze vestiging in Wassenaar, kijken we samen met de ouders en de leerling goed naar de behoeftes en het doel van de huiswerkbegeleiding. Op basis hiervan maken we een plan van aanpak hoe we de begeleiding het beste kunnen aan laten sluiten.

Bij AFTER’S COOL in Wassenaar, maar ook op onze andere vestigingen, wordt iedere dag al het leer- en maakwerk behandeld. Op onze vestiging werken wij met een vast team van begeleiders die kunnen helpen met alle vakken. De lesstof wordt overhoord en het maakwerk wordt iedere dag nagekeken. Voor ieder proefwerk of SO werkt de leerling in ieder geval 3 dagen vooruit. Dit plannen we samen met de leerling, met behulp van ons eigen leerlingvolgsysteem. Wij adviseren om de huiswerkbegeleiding te starten vanaf 3 dagen per week, om zo de leerling de optimale begeleiding te kunnen bieden.

Al onze begeleiders voor onze huiswerkbegeleiding in Wassenaar hebben naast hun vakinhoudelijke kennis bij ons een training gevolgd. Deze training is gericht op onze werkmethodes en oplossingsgericht werken. Zo kunnen onze begeleiders alle leerlingen de optimale begeleiding bieden die past bij hun voorkeuren.

Een dag huiswerkbegeleiding in Wassenaar bij AFTER'S COOL

14:30 uur

Inchecken: vooruitkijken, doelen stellen, dagplanning maken en telefoon inleveren.

14:45 uur

Bespreken hoe te leren met de ‘Leren doe je zo’-methode, plan van aanpak maken voor de middag.

15:00 uur

Iets te drinken en aan de slag met maak- en leerwerk, ruimte om vragen te stellen.

15:45 uur

Pauze!

16:00 uur

Wat lekkers van de coördinator en weer aan de slag met maak- en leerwerk, ruimte om vragen te stellen.

17:00 uur

Pauze!

17:15 uur

Bespreken schoolwerk en overhoren, extra oefenen met opdrachten.

18:00 uur

Uitchecken: evalueren. Zelfreflectie en dagverslag naar ouders. Voldaan en vrolijk naar huis!

Wij leren jou zelfstandig leren

In de huiswerkbegeleiding stimuleren we jou om actief met de stof aan de slag te gaan. We doen dit met behulp van onze eigen ‘Leren doe je zo’-methode. Deze methode is gebaseerd op de top 5 bewezen effectieve leerstrategieën en het Handboek Leren Leren van Inge Verstraete en Karin Nijman. Dit draagt direct bij aan jouw zelfredzaamheid.

Motivatie

AFTER’S COOL heeft veel aandacht voor jouw motivatie, omdat dit net als zelfvertrouwen en concentratie een belangrijke voorwaarde is om goed te kunnen leren. We zorgen voor een omgeving waar het fijn is om te komen. Onze leerlingen komen echt met plezier, zo blijkt ook uit onze enquêtes. Indien nodig kunnen wij een motivatiescreening afnemen om nog beter de oorzaken die goede schoolprestaties belemmeren op te sporen.

 

Planning en structuur

Met behulp van ons leerlingvolgsysteem zetten wij een vast huiswerkprogramma op waarbij jij leert gestructureerd te werken en vooruit te denken. De structuur op de middag, zonder afleiding maar met dagplanningen en tijdsblokken, creëert voor elke leerling een fijne omgeving om te werken aan het schoolwerk.

Mobiel opzij, aandacht erbij

Telefoons kunnen voor veel afleiding zorgen. Om je goed te kunnen concentreren, leggen we tijdens het leren de telefoons weg. We merken dat dit meer rust geeft tijdens het leren.

Motivatie
Planning en structuur
Mobiel opzij, aandacht erbij

Vind een vestiging bij jou in de buurt

Leren leren vanuit positiviteit

Elk kind zou de kans moeten hebben om alles uit zichzelf te halen. Alleen zo kan je je volledig ontwikkelen. Wij kijken naar het kind als geheel. Hoe? Door niet alleen op school te focussen, maar ook op zelfvertrouwen, jezelf ontdekken en ontwikkelen en op mentale balans. We begeleiden de kinderen met aandacht en warmte naar de volgende stap. Altijd op een manier die bij hen past.

Serieus plezier
Serieus plezier

Serieus hoeft niet minder leuk te betekenen. AFTER'S COOL is positief, gezellig en optimistisch. Wij kijken graag naar wat er al wél goed gaat. Dit helpt bij het zelfvertrouwen en de motivatie om zelfstandig aan de slag te gaan en lol te hebben in het leren.

Coaching die verbindt en motiveert
Coaching die verbindt en motiveert

Bij ons is er altijd een vast gezicht, dat voor jou en je ouders klaar staat. En omdat wij elke dag met je meelopen, begrijpen we jou en wat het beste bij jou past.

Methode op maat
Methode op maat

Onze slimme, bewezen ‘Leren doe je zo’-methode past zich aan jou aan. Jouw persoonlijkheid, kennisniveau, stemming en tempo vormen de leidraad voor een effectief plan op maat.

Zelfvertrouwen, voor nu en later
Zelfvertrouwen, voor nu en later

Goede cijfers halen vinden we belangrijk, maar de manier waarop misschien nog wel meer. Bij AFTER’S COOL helpen we je om te leren leren en vooruit te kijken. Zo pak je voortaan nieuwe uitdagingen met een glimlach aan.

Maakt onze huiswerkbegeleiding het verschil voor jou?
Maakt onze huiswerkbegeleiding het verschil voor jou?
  • We reageren binnen 24 uur (op werkdagen).
  • Proefmiddagen zijn altijd op korte termijn af te spreken.
  • Leerlingen leren leren en plannen met onze ‘Leren doe je zo’- methode.
  • Leerlingen vinden het fijn om te komen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hoe helpen we je verder met jouw vraag over [dienst]?