Brugklastraining
Vol vertrouwen naar de brugklas

Vind je naar de brugklas gaan best een beetje spannend? Hoor je allemaal nieuwe termen zoals Magister, ckv en schriftelijke overhoring, maar weet je niet zo goed wat dat betekent? Of denk je ‘hoe moet dat nou straks met al die vakken, toetsweek en dat huiswerk?’.

Dan is onze brugklastraining iets voor jou! We gaan samen aan de slag met alles wat er in het begin op je afkomt, zoals plannen, vrienden maken en je rugzak slim inpakken. Ook oefen je met actief leren voor de verschillende vakken, waardoor jij niet voor verrassingen komt te staan in de eerste periode! De onderwerpen die tijdens de training aan bod komen, vind je hieronder op een rijtje.

Brugklastraining<br />
Vol vertrouwen naar de brugklas

De brugklastraining op een rijtje

Naar de brugklas

Over wat de belangrijkste verschillen zijn tussen basisschool en middelbare school, hoe je omgaat met bepaalde situaties, hoe je nieuwe vrienden maakt, wat belangrijk is om in je rugzak te hebben, etc.

Plannen & organiseren

Over Magister, het invullen van je agenda, het maken van een goede dag- en weekplanning, waar je allemaal op moet letten bij het plannen etc.

Leren leren

Over actief leren aan de hand van verschillende leerstijlen, onze ‘leren doe je zo’-methode, samenvatten, mindmappen, jezelf overhoren, oefentoetsen maken en andere effectieve leerstrategieën. Je gaat deze methodes oefenen met middelbare schoolvakken: zaakvakken, taal en exacte vakken.

Praktijk: de eerste toets is ingepland, en nu? + Formulering

In de laatste les gaan we de geleerde theorie over plannen en actief leren toepassen op een fictieve toets. Je leert zo wat je moet doen in de eerste weken van de middelbare school. Daarnaast ga je oefenen met het opschrijven van een goed antwoord, wat vaak wordt vergeten te oefenen!

Reflectie & thermometer

Elke les eindigt met een stukje reflectie voor de leerling om stil te staan wat er is geleerd en hoe ze het kunnen gebruiken. Daarnaast meten we aan het begin en aan het eind middels een thermometer hoe vertrouwd de leerling zich voelt om naar de brugklas te gaan. Bijna elke les begint met een oefening om de voorkennis van de leerling te activeren en in kaart te brengen waar de leerling in versterkt kan worden; sociaal-emotioneel of inhoudelijke kennis.

Aantal lessen

De training bestaat uit een programma van 6 lessen bij individuele begeleiding of duolessen. Bij een groepstraining (vanaf 3 leerlingen) bestaat de training uit 3 momenten waarin de 6 lessen worden behandeld.

Individueel of in een klein groepje

Jouw kind kan 1-op-1 aan de slag, als duo met een vriendje of vriendinnetje, of in een klein groepje (maximaal 6 leerlingen).

Startmoment en locatie brugklastraining

De training kan op individueel niveau en in duovorm al gestart worden na de laatste Cito-toetsen en kan op elke vestiging plaatsvinden. Bij voldoende aanmeldingen vinden de groepstrainingen in de zomervakantie plaats. In de week van 15 augustus op onze volgende vestigingen: Straatweg, Kralingen, Benoordenhout, Wassenaar en Oegstgeest. In de week van 22 augustus op onze vestiging in Amsterdam-Oost.

Kosten

De kosten voor onze brugklastraining bedragen € 45,- per leerling per 45 minuten bij 1-op-1 begeleiding, € 35,- per leerling per uur bij een duoles en € 180,- per leerling per groepstraining in de zomervakantie (3 x 2,5 uur). De brugklastraining is gratis bij afname van 3 dagen huiswerbegeleiding per week.

"De brugklasworkshops hebben ervoor gezorgd dat mijn dochter goed voorbereid op de middelbare school is gestart."

Moeder van Evy

Inhoud brugklastraining

De ervaring leert dat de training nieuwe middelbare scholieren goed op weg helpt met de overstap en een helpende hand biedt bij de zoektocht naar efficiënte leermethodes die bij jou passen. Je krijgt zo handvatten om een goede start te maken op de middelbare school. Dit doen we door veel uitleg, tips en praktische oefeningen, zodat je alles wat je leert gelijk in de praktijk kunt brengen op school en thuis! Na de training ben jij klaar voor de eerste weken op de middelbare school en kun je, indien gewenst, eenvoudig doorstromen naar onze huiswerkbegeleiding of gebruik maken van onze bijlessen.

Vol vertrouwen naar de brugklas

Leren leren

Met behulp van onze eigen ‘Leren doe je zo’-methode maken we leerlingen onder deskundige begeleiding wegwijs in de verschillende leerstijlen, leermethoden en studievaardigheden. Als je weet hoe je moet leren, lukt het ook om dat zelf te doen.

Onze trainers

Onze brugklastraining wordt gegeven door onze leukste en ervaren begeleiders. Dit zijn meestal universitaire studenten die ervaring hebben met het verzorgen van lessen aan onze basisschoolleerlingen Op verzoek kan de training ook door een remedial teacher worden gegeven.

Motivatie

AFTER’S COOL heeft veel aandacht voor motivatie, omdat dit net als zelfvertrouwen en concentratie een belangrijke voorwaarde is om goed te kunnen leren. We zorgen voor een omgeving waar het fijn is om te komen. Onze leerlingen komen echt met plezier, zo blijkt ook uit onze enquêtes.

Leren leren
Onze trainers
Motivatie

Vind een vestiging in de buurt

Leren leren vanuit positiviteit

Elk kind zou de kans moeten hebben om alles uit zichzelf te halen. Alleen zo kan je je volledig ontwikkelen. Wij kijken naar het kind als geheel. Hoe? Door niet alleen op school te focussen, maar ook op zelfvertrouwen, jezelf ontdekken en ontwikkelen en op mentale balans. We begeleiden de kinderen met aandacht en warmte naar de volgende stap. Altijd op een manier die bij hen past.

Serieus plezier
Serieus plezier

Serieus hoeft niet minder leuk te betekenen. AFTER'S COOL is positief, gezellig en optimistisch. Wij kijken graag naar wat er al wél goed gaat. Dit helpt bij het zelfvertrouwen en de motivatie om zelfstandig aan de slag te gaan en lol te hebben in het leren.

Coaching die verbindt en motiveert
Coaching die verbindt en motiveert

Bij ons is er altijd een vast gezicht, dat voor jou en je ouders klaar staat. En omdat wij elke dag met je meelopen, begrijpen we jou en wat het beste bij jou past.

Methode op maat
Methode op maat

Onze slimme, bewezen ‘Leren doe je zo’-methode past zich aan jou aan. Jouw persoonlijkheid, kennisniveau, stemming en tempo vormen de leidraad voor een effectief plan op maat.

Zelfvertrouwen, voor nu en later
Zelfvertrouwen, voor nu en later

Goede cijfers halen vinden we belangrijk, maar de manier waarop misschien nog wel meer. Bij AFTER’S COOL helpen we je om te leren leren en vooruit te kijken. Zo pak je voortaan nieuwe uitdagingen met een glimlach aan.

Meer weten over onze brugklastraining?
Meer weten over onze brugklastraining?

Via dit formulier kan je telefonisch contact hebben met een vestiging naar keuze.

Onze belofte:

  • We reageren binnen 24 uur (op werkdagen).
  • Kleine groepjes, veel individuele aandacht.
  • Vol zelfvertrouwen naar de brugklas.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hoe helpen we je verder met jouw vraag over [dienst]?