Huiswerkbegeleiding in Den Haag, leren kun je leren

Vind je plannen lastig? Kan je inhoudelijke hulp gebruiken bij het maken of leren van je huiswerk en ben je op zoek naar huiswerkbegeleiding in Den Haag?

AFTER’S COOL heeft ruim 20 jaar ervaring in het geven van huiswerkbegeleiding in Den Haag, op verschillende locaties. Onze specialisten op het gebied van huiswerkbegeleiding zijn zeer goed in staat om jouw kind zoveel mogelijk op maat te begeleiden bij het maken en leren van het huiswerk. Het doel van huiswerkbegeleiding is de leerlingen aan te leren hoe zij het beste effectief kunnen leren. Hierbij besteden we vooral veel aandacht aan het plannen van het huiswerk, maar ook aan motivatie en concentratie. Wij gebruiken bij AFTER’S COOL hiervoor onze ‘Leren doe je zo’-methode. Jong geleerd, oud gedaan!

Huiswerkbegeleiding in Den Haag, leren kun je leren

Huiswerkbegeleiding in Den Haag op een rijtje

Intake

Tijdens een intake bespreek je samen met de vestigingscoördinator waar voor jou in de huiswerkbegeleiding de focus moet liggen.

Dagelijks

Je kan maandag tot en met vrijdag direct na jouw laatste les bij ons terecht. Ook op zondag kan je bij ons terecht.

Kleine groepen

Je gaat aan de slag in kleine groepjes met maximaal 6 andere leerlingen onder leiding van een goed opgeleide begeleider.

Leren leren

De begeleider werkt met jou aan leerstrategieën, actief leren en plannen, zodat je dit goed onder de knie krijgt. We gebruiken hierbij onze eigen ‘Leren doe je zo’-methode.

Nakijken en overhoren

De begeleider neemt het maakwerk door en overhoort het leerwerk. Natuurlijk is de begeleider er ook voor al jouw inhoudelijke vragen.

Toetsvoorbereiding

Toetsen worden op minimaal drie leermomenten voorbereid. Verspreid leren is een belangrijke leerstrategie.

Het leerproces volgen

Jouw voortgang wordt bijgehouden met behulp van ons eigen leerlingvolgsysteem.

Evalueren

We koppelen dagelijks aan jouw ouders terug hoe het met je gaat en daarnaast vinden er twee keer per schooljaar 10-minutengesprekken plaats. Er is altijd overleg mogelijk.

Stapje extra

Om extra aandacht te besteden aan een vak kan er altijd flexibel een bijles ingezet worden.

"Mijn kind is gebaat bij de gestructureerde aanpak van AFTER’S COOL, ze leert nu actief leren. Ons doel is dat ze het weer helemaal zelf gaat doen."

Nathalie, moeder van Fenna (15 jaar)

Waar kun je ons vinden in Den Haag?

In Den Haag kun je huiswerkbegeleiding volgen in Benoordenhout op de Weissenbruchstraat en op de Frederik Hendriklaan. Kom jij uit de omgeving van Scheveningen, Benoordenhout, Den Haag-centrum, Bezuidenhout, of het Regentessekwartier? Dan ben je binnen 15 minuten fietsen op een van onze locaties. Op deze locaties in Den Haag zijn leerlingen welkom van alle scholen uit de omgeving.

We geven ook huiswerkbegeleiding op het Mearlant-lyceum in Den Haag. Daarnaast bieden wij huiswerkbegeleiding bij voetbalclub ADO Den Haag. Deze twee locaties zijn alleen toegankelijk voor leerlingen van de school/club.

Een dag huiswerkbegeleiding in Den Haag bij AFTER'S COOL

14:30 uur

Inchecken: vooruitkijken, doelen stellen, dagplanning maken en telefoon inleveren.

14:45 uur

Bespreken hoe te leren met de ‘Leren doe je zo’-methode, plan van aanpak maken voor de middag.

15:00 uur

Iets te drinken en aan de slag met maak- en leerwerk, ruimte om vragen te stellen.

15:45 uur

Pauze!

16:00 uur

Wat lekkers van de coördinator en weer aan de slag met maak- en leerwerk, ruimte om vragen te stellen.

17:00 uur

Pauze!

17:15 uur

Bespreken schoolwerk en overhoren, extra oefenen met opdrachten.

18:00 uur

Uitchecken: evalueren. Zelfreflectie en dagverslag naar ouders. Voldaan en vrolijk naar huis!

Wij leren jou zelfstandig leren

In de huiswerkbegeleiding stimuleren we jou om actief met de stof aan de slag te gaan. We doen dit met behulp van onze eigen ‘Leren doe je zo’-methode. Deze methode is gebaseerd op de top 5 bewezen effectieve leerstrategieën en het Handboek Leren Leren van Inge Verstraete en Karin Nijman. Dit draagt direct bij aan jouw zelfredzaamheid.

Motivatie

AFTER’S COOL heeft veel aandacht voor jouw motivatie, omdat dit net als zelfvertrouwen en concentratie een belangrijke voorwaarde is om goed te kunnen leren. We zorgen voor een omgeving waar het fijn is om te komen. Onze leerlingen komen echt met plezier, zo blijkt ook uit onze enquêtes. Indien nodig kunnen wij een motivatiescreening afnemen om nog beter de oorzaken die goede schoolprestaties belemmeren op te sporen.

 

Planning en structuur

Met behulp van ons leerlingvolgsysteem zetten wij een vast huiswerkprogramma op waarbij jij leert gestructureerd te werken en vooruit te denken. De structuur op de middag, zonder afleiding maar met dagplanningen en tijdsblokken, creëert voor elke leerling een fijne omgeving om te werken aan het schoolwerk.

Mobiel opzij, aandacht erbij

Telefoons kunnen voor veel afleiding zorgen. Om je goed te kunnen concentreren, leggen we tijdens het leren de telefoons weg. We merken dat dit meer rust geeft tijdens het leren.

Motivatie
Planning en structuur
Mobiel opzij, aandacht erbij

Vind een vestiging bij jou in de buurt

Leren leren vanuit positiviteit

Elk kind zou de kans moeten hebben om alles uit zichzelf te halen. Alleen zo kan je je volledig ontwikkelen. Wij kijken naar het kind als geheel. Hoe? Door niet alleen op school te focussen, maar ook op zelfvertrouwen, jezelf ontdekken en ontwikkelen en op mentale balans. We begeleiden de kinderen met aandacht en warmte naar de volgende stap. Altijd op een manier die bij hen past.

Serieus plezier
Serieus plezier

Serieus hoeft niet minder leuk te betekenen. AFTER'S COOL is positief, gezellig en optimistisch. Wij kijken graag naar wat er al wél goed gaat. Dit helpt bij het zelfvertrouwen en de motivatie om zelfstandig aan de slag te gaan en lol te hebben in het leren.

Coaching die verbindt en motiveert
Coaching die verbindt en motiveert

Bij ons is er altijd een vast gezicht, dat voor jou en je ouders klaar staat. En omdat wij elke dag met je meelopen, begrijpen we jou en wat het beste bij jou past.

Methode op maat
Methode op maat

Onze slimme, bewezen ‘Leren doe je zo’-methode past zich aan jou aan. Jouw persoonlijkheid, kennisniveau, stemming en tempo vormen de leidraad voor een effectief plan op maat.

Zelfvertrouwen, voor nu en later
Zelfvertrouwen, voor nu en later

Goede cijfers halen vinden we belangrijk, maar de manier waarop misschien nog wel meer. Bij AFTER’S COOL helpen we je om te leren leren en vooruit te kijken. Zo pak je voortaan nieuwe uitdagingen met een glimlach aan.

Maakt onze huiswerkbegeleiding het verschil voor jou?
Maakt onze huiswerkbegeleiding het verschil voor jou?
  • We reageren binnen 24 uur (op werkdagen).
  • Proefmiddagen zijn altijd op korte termijn af te spreken.
  • Leerlingen leren leren en plannen met onze ‘Leren doe je zo’- methode.
  • Leerlingen vinden het fijn om te komen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hoe helpen we je verder met jouw vraag over [dienst]?