Examenbegeleiding in Rotterdam,
jij zal slagen!

Woon jij in Rotterdam en zit je in je examenjaar? Wil jij graag hulp in de voorbereiding van schoolexamens en/of eindexamens? Heb je een steuntje in de rug nodig? Lukt het je maar niet om je profielwerkstuk af te ronden? Wil je leren oefenen met het maken van examens en daarbij een heleboel uitleg en handige tips ontvangen?

Dan ben je bij onze examenbegeleiding in Rotterdam aan het goede adres. Door middel van gerichte en intensieve hulp zorgen wij ervoor dat jij slaagt! Onze examenbegeleiding in Rotterdam is op maat gemaakt waardoor we precies werken aan wat jij nodig hebt.

Examenbegeleiding in Rotterdam, <br />
jij zal slagen!

Onze (eind) examenbegeleiding in Rotterdam op een rijtje

Intake

Tijdens een intakegesprek spreken we uitvoerig over jouw doelen en wensen. We geven uitleg over AFTER’S COOL en je kan al je vragen stellen. Daarnaast krijg je van ons de ‘AFTER’S COOL Examen doe ik zo- map’.

Dagelijks

In Rotterdam bieden we iedere werkdag examenbegeleiding aan. Tussen 13.30 en 18.30 uur kan je bij ons terecht en wij openen regelmatig onze deuren in de vakanties.

Plannen

Een goede, kloppende planning die ook nog eens haalbaar is. Dat is waar wij met jou aan werken. Niet alleen voor het CE maar uiteraard ook voor al je SE’s. Wij monitoren of je de juiste kant op gaat en helpen waar nodig.

Zelfreflectie

Na ieder SE kijken wij samen naar wat goed is gegaan en waar we nog kunnen verbeteren, zodat je de volgende keer een nog mooier resultaat kan behalen.

Kleine groepen

Tijdens de examenbegeleiding Rotterdam zit je in een klein groepje dat onder begeleiding van een kundige examenbegeleider werkt aan de vakken die voor die dag gepland zijn.

Leren leren

De begeleiders zijn getraind in het overbrengen van onze ‘Leren doe je zo’-methode. Door deze methode zal je leren hoe jij het beste kan leren en hoe je zo actief mogelijk de stof kan benaderen.

Nakijken en overhoren

Alles dat jij maakt of moet leren wordt door een begeleider nagekeken en overhoord. Op die manier weet jij altijd of je de stof al beheerst en kan je direct hulp en uitleg krijgen als dat nodig is.

Leerproces volgen

In ons eigen leerlingvolgsysteem wordt bijgehouden hoe je leerproces vordert en of je doelen worden behaald.

Evalueren

Wij evalueren de dag en koppelen desgewenst terug aan jouw ouders.

Workshops

Voor een nog betere voorbereiding kan je extra examenworkshops volgen. Verderop vind je hier meer informatie over.

Examens oefenen

Oefenen, oefenen, oefenen. Dat doen wij in de examenbegeleiding Rotterdam non-stop. Door veel examenvragen te oefenen weet jij wat je kan verwachten als het gaat om vraagstelling, het verkrijgen van punten en tijdsdruk.

Slagingspercentage

Ik zal slagen! Wij roepen het niet voor niks, want bijna iedereen slaagt bij ons. Ons gemiddelde slagingspercentage over meer dan 500 leerlingen de laatste 3 jaar is maar liefst 97 procent!

Ons motto is: ik zal slagen!

Dit roepen wij niet voor niks al jaren. Want het is precies waar wij voor staan. Zoveel mogelijk leerlingen met zelfvertrouwen het eindexamen laten halen. Wij ondersteunen daarbij door intensieve en doelgerichte begeleiding. Examenbegeleiding Rotterdam is er ook om jou te helpen overzicht te houden en goede planningen te maken. Niet alleen nuttig in je examenjaar, maar ook tijdens je verdere (studenten)leven.

Onze coördinatoren kennen de examenprogramma’s en de eisen om te slagen. Door samen de voorbereiding van de schoolexamens in te vullen, hebben we het verloop van de eindexamens stevig in de hand. Jouw coördinator duikt met jou in het PTA (waarin alle afsluitende onderdelen staan vermeld), zodat je precies weet wat jou te wachten en te doen staat. Vertrouwen in jezelf en een optimale voorbereiding maken de eindexamens een stuk makkelijker. Uiteraard staan onze goed opgeleide en ervaren begeleiders in de examenbegeleiding ook klaar om je hierbij te ondersteunen, motiveren en inhoudelijk te helpen bij alle vakken.

Een belangrijk onderdeel van ons examenjaar is de intensieve begeleiding tijdens de meivakantie, waarin we trainen in het maken van complete examens. We bootsen dan de Centraal Examens na waarbij je volledige examens maakt binnen de gegeven tijd. De stof beheersen is één ding, maar het volledig beantwoorden van examenopgaven binnen de gestelde tijd is weer een andere uitdaging.

Tijdlijn van het examenjaar bij AFTER’S COOL

september

Hoe ziet het examenjaar eruit? | Examen doe ik zo – map doornemen | PTA | 5 weken plannen tot SE 1 | PWS | boekenlijst | workshop ‘Hoe maak ik een examen?’

oktober

SE 1 maken

november

toetsanalyse SE 1: wat ging wel goed, wat niet? | planning SE 2 | workshop ‘Plannen en tijdmanagement’ | focusvakken: leerstrategieën | examenopgaven

december

workshop ‘Gebruik van hulpstukken’ | SE 2 maken 

januari

toetsanalyse SE 2 | planning SE 3; generale voor het CE! | workshop ‘Ontspannen het examen in’ | veel oefenen met examenopgaven 

maart

SE 3 maken

april

toetsanalyse SE 3: per vak; wat zijn lastige onderdelen | herkansingen | workshop ‘Leesvaardigheid’ | planning maken voor het CE

mei

meivakantie: intensieve examenbegeleiding –> herhalen | hele examens maken en bespreken met examenbegeleider per vak | vragenuurtje per vak | CE makena

juni

vlag en champagne: je bent geslaagd!

Met zelfvertrouwen je examens in

Zelfverzekerd je examen in

Iedereen wil met een zelfverzekerd gevoel de eindexamens is, dus daar is onze intensieve begeleiding voor bedoeld.

PTA en planning

Samen pluizen we het PTA volledig uit zodra je bij ons start. Zo hebben we snel inzichtelijk wat er op welk moment getoetst gaat worden. Aan de hand van het PTA maken we een overzichtelijke planning.

Praktische opdrachten

We helpen je niet alleen met de voorbereiding van examens, maar we helpen ook bij praktische opdrachten en mondelinge examens. Denk bijvoorbeeld aan je profielwerkstuk of je mondeling examen over je boekenlijst.

Oefenmaterialen

Al sinds 1999 helpen wij leerlingen in de eindexamenbegeleiding. In die tijd hebben we goed inzicht gekregen wat er gevraagd wordt tijdens (school)examens. Ook hebben we van al die jaren oefenmaterialen op examenniveau gemaakt en verzameld. Deze zijn erg nuttig ter voorbereiding van de (school)examens.

Meivakantie

De meivakantie gebruiken we om veel te oefenen voor de Centrale Examens. Iedere dag wordt er geoefend met het maken van volledige examens in een setting die lijkt op een echt examen. Na afloop wordt het examen besproken met een begeleider die advies geeft over het gemaakte vak; wat beheers je al goed en waar moet je nog extra aandacht aan besteden?

Mobiel opzij, aandacht erbij

Telefoons kunnen voor veel afleiding zorgen. Om je goed te kunnen concentreren, leggen we tijdens het leren de telefoons weg. We merken dat dit meer rust geeft tijdens het leren.

Jouw begeleiders

In de examenbegeleiding werken gemotiveerde en enthousiaste examenbegeleiders. Dit zijn universitaire studenten die wij met een uitgebreid opleidingsplan opleiden tot goede professionele studiecoaches. Zij kunnen jou helpen met al jouw schoolvakken.

Waar kun je ons vinden in Rotterdam?

In Rotterdam hebben wij vier eigen vestigingen waar jij examenbegeleiding kunt volgen. Deze locaties vind je in de Limonadefabriek in Hillegersberg aan de Minstreelstraat, bij de Hockey club Rotterdam aan de Hazelaarweg, in Kralingen aan de Adamshofstraat en aan de Oostzeedijk Beneden. Wanneer jij uit omgeving Kralingen, Hillegersberg, Rotterdam-centrum, of Stadsdriehoek komt, ben je binnen 15 minuten fietsen op een van onze locaties. Op onze zelfstandige locaties in Rotterdam zijn leerlingen alle leerlingen welkom.

We bieden ook examenbegeleiding op schoollocaties in Rotterdam, zo vind je ons op het Erasmiaans GymnasiumMontessori Lyceo Rotterdam (RML) en het Rudolf Steiner College. Deze locaties zijn alleen toegankelijk voor leerlingen van de school.

Vind een vestiging bij jou in de buurt

Workshops

Ook onze workshops gedurende het hele jaar dragen bij aan een goede voorbereiding; hoe maak je een examen; hoe pak je een leesvaardigheidstoets aan, et cetera. Onze eindexamenbegeleiding is zo ingericht dat je optimaal aan de start staat van je SE’s en CE’s en aan het eind van het jaar een diploma op zak hebt! Eindexamenbegeleiding bij AFTER’S COOL is bedoeld voor leerlingen van alle niveaus. In de afgelopen drie jaar slaagde gemiddeld maar liefst 97% van de ruim 500 examenleerlingen die wij hielpen!

Hoe maak ik een examen?

Hoe moet ik een examenvraag lezen en beantwoorden? Wat willen ze precies weten bij deze vraag? Hoe moet ik mijn antwoord formuleren? Dergelijke vragen komen aan bod bij deze workshop in september.

Plannen en tijdmanagement

In november is het tijd voor de workshop ‘Plannen en tijdmanagement’ waar we kort ingaan op het nut van plannen. We geven een strategie voor tijdmanagement en we maken samen een uitgebreide planning voor de periode die komen gaat.

Gebruik van hulpstukken

In deze workshop gaan we in op het gebruiken van hulpstukken die zijn toegestaan bij de schoolexamens en het Centraal Examen. Voorbeelden hiervan zijn de grafische rekenmachine, woordenboeken en de Binas. Deze workshop is in december.

Ontspannen het examen in

In januari krijg je als leerling meer informatie over examenstress en hoe je hiermee om kunt gaan. Hierbij komt de algehele gezondheid (voeding, slaap, beweging, ontspanning) om concentratie en geheugen te bevorderen aan bod en tools om stress-gedachten te relativeren en prioriteiten te stellen.

Leesvaardigheid

In april sluiten we de workshopreeks af met de workshop ‘Leesvaardigheid’. Hoewel veel leerlingen denken dat je je voor leestoetsen niet echt voor kunt bereiden, merken wij het tegendeel! Oefening baart kunst. Bij deze workshop leer je de tips en tricks voor de Centraal Examens.

Leren leren vanuit positiviteit

Elk kind zou de kans moeten hebben om alles uit zichzelf te halen. Alleen zo kan je je volledig ontwikkelen. Wij kijken naar het kind als geheel. Hoe? Door niet alleen op school te focussen, maar ook op zelfvertrouwen, jezelf ontdekken en ontwikkelen en op mentale balans. We begeleiden de kinderen met aandacht en warmte naar de volgende stap. Altijd op een manier die bij hen past.

Serieus plezier
Serieus plezier

Serieus hoeft niet minder leuk te betekenen. AFTER'S COOL is positief, gezellig en optimistisch. Wij kijken graag naar wat er al wél goed gaat. Dit helpt bij het zelfvertrouwen en de motivatie om zelfstandig aan de slag te gaan en lol te hebben in het leren.

Coaching die verbindt en motiveert
Coaching die verbindt en motiveert

Bij ons is er altijd een vast gezicht, dat voor jou en je ouders klaar staat. En omdat wij elke dag met je meelopen, begrijpen we jou en wat het beste bij jou past.

Methode op maat
Methode op maat

Onze slimme, bewezen ‘Leren doe je zo’-methode past zich aan jou aan. Jouw persoonlijkheid, kennisniveau, stemming en tempo vormen de leidraad voor een effectief plan op maat.

Zelfvertrouwen, voor nu en later
Zelfvertrouwen, voor nu en later

Goede cijfers halen vinden we belangrijk, maar de manier waarop misschien nog wel meer. Bij AFTER’S COOL helpen we je om te leren leren en vooruit te kijken. Zo pak je voortaan nieuwe uitdagingen met een glimlach aan.

Meer weten over onze examenbegeleiding in Rotterdam?
Meer weten over onze examenbegeleiding in Rotterdam?

Via dit formulier kan je direct een proefmiddag afspreken of telefonisch contact hebben met een vestiging naar keuze.

Onze belofte:

  • We reageren binnen 24 uur (op werkdagen).
  • Ons gemiddeld slagingspercentage: 97%.
  • We maken een plan op maat voor het eindexamenjaar.
  • Met meer zelfvertrouwen het examen in.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hoe helpen we je verder met jouw vraag over [dienst]?