Bijles biologie,
geen vraag is ons te gek

Heb jij moeite met het verschil tussen RNA en DNA? Kan jij moeilijk onderscheid maken tussen hoofd- en bijzaken in de vaak lange opgaven en mis je een systematische aanpak hiervoor? Weet jij nog hoe de stikstofkringloop in elkaar zit en weet je deze te vinden in de BINAS? Geef je wel echt antwoord op de vraag of ben je op goed geluk termen, zoals fotosynthese, membranen en glucose, aan het opschrijven?

Dit krijg jij allemaal onder de knie tijdens bijles biologie bij AFTER’S COOL! Tijdens een bijles biologie helpt een speciaal opgeleide begeleider die uitblinkt in het vak jou met al je vragen omtrent bomen, planten, dieren en mensen en het voorbereiden van je biologie toetsen.

Bijles biologie,<br />
geen vraag is ons te gek

Bijles biologie op een rijtje

Intake

Tijdens deze kennismaking leren wij jou kennen. Uiteraard vertellen we ook meer over AFTER’S COOL en onze werkwijze. We brengen vooral in kaart waar je behoefte ligt. Bij welke onderdelen van biologie kunnen wij je precies helpen?

Plan op maat

In een op maat gemaakt plan zetten we op papier hoe we het beste aan je doelen kunnen werken tijdens de bijles biologie. Dit past bij jou en is helemaal op je wensen afgestemd. Op deze manier werken wij toe naar dat fijne ‘Oh, werkt dat zo?!’-moment.

Structureel of flexibel

We spreken samen een moment gedurende de week af, waarop de bijles biologie voor jou het beste uitkomt. Dit kan ook een meer flexibele invulling krijgen als je dat fijner vindt.

1-op-1

We koppelen je aan een begeleider waarbij jij je op je gemak voelt. Niet alleen vakinhoudelijke kennis van biologie is van belang, het moet ook een goede match zijn. Je werkt samen een uur (soms anderhalf) aan je doelen.

Uitleg en tips

Vragen stellen, oefenen, overhoren. Het komt allemaal terug in een bijles biologie. Daarnaast zal de begeleider je altijd van tips voorzien en benoemt hij of zij de aandachtspunten. Op deze manier kan je ook thuis aan de slag.

Toetsvoorbereiding

Toetsen worden op minimaal drie momenten voorbereid. Op deze manier kunnen we de leerstof goed verdelen en is er genoeg tijd om al jouw vragen te beantwoorden.

Verdieping binnen een bijles biologie

Bijles biologie kan ook worden ingezet door leerlingen die een hoog gemiddelde nodig hebben voor de toelating tot een bepaalde studie of die willen doorstromen naar een hoger (school)niveau.

Leerproces volgen en evalueren

Hoe het met je doelen gaat houden wij uitgebreid bij en samen evalueren we na iedere bijles biologie. Ook je ouders ontvangen hiervan updates.

Stapje extra

Als jij nét die extra stap wil zetten, bijvoorbeeld om nog betere cijfers te halen of als er een grote toets aankomt, dan kan je ook (extra) bijles biologie afnemen.

"Goede communicatie en hele fijne begeleiding. Er wordt snel geschakeld en meegedacht. De professionaliteit overtrof al onze verwachtingen."

Steven, vader Maxwell (15 jaar)

Een bijles biologie is altijd met een motiverende en positieve insteek

Tijdens een bijles biologie helpt een speciaal opgeleide begeleider die uitblinkt in het vak biologie jou met al je vragen en het voorbereiden van je toetsen. Het kan om een specifiek onderwerp gaan, zoals symbiose of de bloedsomloop, het wegwerken van een achterstand of hulp gedurende een langere periode om zo het vak biologie beter te begrijpen. Wij raden altijd meerdere bijlessen aan. De bijles biologie is intensief en altijd 1-op-1. Hiermee werk jij aan een goede basis voor het vak.

Je kunt van ons tijdens bijles biologie een duidelijke, positieve en doelgerichte aanpak verwachten. Een positieve benadering is daarbij belangrijk en daar staan wij ook echt voor. De bijlessen kunnen online of op locatie worden gegeven. Kom je naar ons toe? Dan ontvangen wij je graag op een vestiging bij jou in de buurt. In een rustige, warme en fijne omgeving werken we met jou aan het vak en aan je motivatie en zelfvertrouwen. Zo hebben wij al meer dan 20 jaar een heleboel leerlingen met succes kunnen helpen.

 

Hoe gaat een bijles bij AFTER’S COOL?

15:00 uur

Plan van aanpak maken, doelen stellen en telefoon aan de kant.

15:05 uur

Stof bespreken en ruimte om vragen te stellen.

15:30 uur

Bespreken hoe te leren, oefenen met opdrachten en overhoren.

15:50 uur

Evalueren en zelfreflectie. Tops: wat gaat al goed? Tips: wat nog extra oefenen?

15:55 uur

Planning maken voor de volgende bijles(sen) en verslag naar ouders.

16:00 uur

Vrolijk en voldaan naar huis!

Wij helpen jou inhoudelijk verder

Met onze werkwijze zorgen we samen voor een duidelijke aanpak, betere schoolresultaten en meer zelfvertrouwen.

Leren doe je zo!

In de bijles stimuleren we jou om actief met de stof aan de slag te gaan met effectieve, persoonlijke leerstrategieën met behulp van onze eigen ‘Leren doe je zo’-methode. Deze methode is gebaseerd op de top 5 bewezen effectieve leerstrategieën en het Handboek Leren Leren van Inge Verstraete en Karin Nijman. Zo gaat het leren makkelijker en efficiënter.

Mobiel opzij, aandacht erbij

Telefoons kunnen voor veel afleiding zorgen. Om je goed te kunnen concentreren, leggen we tijdens de bijles de telefoon weg. We merken dat dit meer rust geeft tijdens het leren.

Motivatie en zelfvertrouwen

AFTER’S COOL heeft veel aandacht voor jouw motivatie, omdat dit net als zelfvertrouwen en concentratie een belangrijke voorwaarde is om goed te kunnen leren. We zorgen voor een omgeving waar het fijn is om te komen. Onze leerlingen komen echt met plezier, zo blijkt ook uit onze enquêtes. Een bijles kan ervoor zorgen dat je zekerder in je schoenen staat, omdat je extra tijd en aandacht hebt besteed aan wat je lastig vindt.

Jouw begeleiders

Onze gemotiveerde en enthousiaste begeleiders geven jou met veel kennis en plezier bijlessen. Dit zijn meestal universitaire studenten, die wij opleiden tot goede, professionele begeleiders middels een uitgebreid opleidingstraject. Zij kunnen jou helpen bij al jouw schoolvakken. Omdat er in een bijles nauw wordt samengewerkt, vinden we het belangrijk dat er een klik is tussen jullie. Uiteraard houden we hier rekening mee, zodat jij een fijne én leerzame bijles hebt!

Leren doe je zo!
Mobiel opzij, aandacht erbij
Motivatie en zelfvertrouwen
Jouw begeleiders

Vind een vestiging bij jou in de buurt

Leren leren vanuit positiviteit

Elk kind zou de kans moeten hebben om alles uit zichzelf te halen. Alleen zo kan je je volledig ontwikkelen. Wij kijken naar het kind als geheel. Hoe? Door niet alleen op school te focussen, maar ook op zelfvertrouwen, jezelf ontdekken en ontwikkelen en op mentale balans. We begeleiden de kinderen met aandacht en warmte naar de volgende stap. Altijd op een manier die bij hen past.

Serieus plezier
Serieus plezier

Serieus hoeft niet minder leuk te betekenen. AFTER'S COOL is positief, gezellig en optimistisch. Wij kijken graag naar wat er al wél goed gaat. Dit helpt bij het zelfvertrouwen en de motivatie om zelfstandig aan de slag te gaan en lol te hebben in het leren.

Coaching die verbindt en motiveert
Coaching die verbindt en motiveert

Bij ons is er altijd een vast gezicht, dat voor jou en je ouders klaar staat. En omdat wij elke dag met je meelopen, begrijpen we jou en wat het beste bij jou past.

Methode op maat
Methode op maat

Onze slimme, bewezen ‘Leren doe je zo’-methode past zich aan jou aan. Jouw persoonlijkheid, kennisniveau, stemming en tempo vormen de leidraad voor een effectief plan op maat.

Zelfvertrouwen, voor nu en later
Zelfvertrouwen, voor nu en later

Goede cijfers halen vinden we belangrijk, maar de manier waarop misschien nog wel meer. Bij AFTER’S COOL helpen we je om te leren leren en vooruit te kijken. Zo pak je voortaan nieuwe uitdagingen met een glimlach aan.

Meer weten over onze bijles biologie?
Meer weten over onze bijles biologie?

Via dit formulier kan je direct telefonisch contact hebben met een vestiging naar keuze.

Onze belofte:

  • We reageren binnen 24 uur (op werkdagen).
  • Bijlessen zijn op korte termijn en flexibel in te plannen.
  • We zorgen voor de beste match, inhoudelijk en persoonlijk.
  • Betere cijfers, meer zelfvertrouwen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hoe helpen we je verder met jouw vraag over [dienst]?