Bijles economie,
geen vraag is ons te gek

Worstel jij met het berekenen van het BBP en BNP? Of heb jij juist moeite met het leggen van verbanden bij het vak economie? Heb je hulp nodig bij een specifiek onderwerp zoals welvaart en groei of schaarste? Lukt het maar niet om begrippen zoals recessie en depressie goed te onthouden? Of vind je het lastig om alle onderdelen van het gevangenendilemma goed te begrijpen?

Tijdens een bijles economie werken we hier samen aan! Op een positieve manier en met een persoonlijke benadering zullen we uit iedere bijles economie het beste halen.

Bijles economie,<br />
geen vraag is ons te gek

Bijles economie op een rijtje

Intake

De eerste stap is een intakegesprek, waarin de coördinator jou leert kennen. Jullie bespreken wat je struikelblokken en doelen voor het vak economie zijn.

Plan op maat

Een bijles economie is intensief en richt zich op bepaalde onderwerpen of delen van de stof. Waar jij je vooral op zal gaan richten om dat ‘Oh, werkt dat zo?!’-moment te kunnen bereiken wordt vastgelegd in een persoonlijk plan.

Structureel of flexibel

Wekelijks spreken we een vast moment af waarop de bijles economie plaats zal vinden. Mocht een meer flexibele manier van afspreken beter aansluiten, dan is dat ook mogelijk.

1-op-1

Samen met een hoogopgeleide begeleider ga je 1-op-1 een uur tot anderhalf uur intensief aan het werk. Hierover maken we van te voren afspraken.

Uitleg en tips

De begeleider zal tijdens een bijles economie het maak- en leerwerk met je doornemen. Ook wordt er veel geoefend met bijvoorbeeld vraag en aanbod, rentes of indexcijfers en krijg je uitleg en tips. Toetsen worden samen voorbereid en je gaat met aandachtspunten naar huis, zodat je weet waar je nog op moet letten of verder aan moet werken.

Toetsvoorbereiding

Toetsen voor economie worden op minimaal drie momenten voorbereid. Op deze manier kunnen we de leerstof goed verdelen en is er genoeg tijd om al jouw vragen te beantwoorden.

Verdieping binnen een bijles economie

De bijlessen worden ook regelmatig gebruikt door leerlingen die willen excelleren om bijvoorbeeld te worden toegelaten tot een hoger niveau of bepaalde studie.

Leerproces volgen en evalueren

Aan het einde van de wekelijkse bijles economie brengen we in kaart hoe het tot nu toe gaat. Deze vorderingen en aandachtspunten houden wij bij en bespreken we ook met je ouders.

Stapje extra

Heb je binnenkort een grote economie toets of ga je echt voor niets minder dan een 10? Dan kunnen we extra bijles(sen) afspreken.

"Goede communicatie en hele fijne begeleiding. Er wordt snel geschakeld en meegedacht. De professionaliteit overtrof al onze verwachtingen."

Steven, vader Maxwell (15 jaar)

Een bijles economie is altijd met een motiverende en positieve insteek

Op een positieve manier en met een persoonlijke benadering zullen we uit iedere bijles economie het beste halen. Samen met een begeleider die specialist is in het vak, zal je 1-op-1 aan de slag gaan met onderwerpen zoals btw, de arbeidsmarkt of brutoloon en nettoloon. Alle onderwerpen die jij moeilijk vindt komen tijdens een bijles economie aan bod. Het is aan te raden om vaker een bijles economie af te spreken, zodat je kan bouwen aan je kennis, veel kan oefenen en tips kan krijgen. Hierdoor leg je een stevige basis voor de toekomst.

Meer zelfvertrouwen, betere schoolresultaten en het uiteindelijk zelf kunnen, dat is waar wij naar streven. Door een duidelijke aanpak en met onze positieve blik helpen wij al 21 jaar leerlingen van iedere leeftijd en alle niveaus met succes. Dit doen we op onze eigen locaties, scholen en ook online.

 

Hoe gaat een bijles bij AFTER’S COOL?

15:00 uur

Plan van aanpak maken, doelen stellen en telefoon aan de kant.

15:05 uur

Stof bespreken en ruimte om vragen te stellen.

15:30 uur

Bespreken hoe te leren, oefenen met opdrachten en overhoren.

15:50 uur

Evalueren en zelfreflectie. Tops: wat gaat al goed? Tips: wat nog extra oefenen?

15:55 uur

Planning maken voor de volgende bijles(sen) en verslag naar ouders.

16:00 uur

Vrolijk en voldaan naar huis!

Wij helpen jou inhoudelijk verder

Met onze werkwijze zorgen we samen voor een duidelijke aanpak, betere schoolresultaten en meer zelfvertrouwen.

Leren doe je zo!

In de bijles stimuleren we jou om actief met de stof aan de slag te gaan met effectieve, persoonlijke leerstrategieën met behulp van onze eigen ‘Leren doe je zo’-methode. Deze methode is gebaseerd op de top 5 bewezen effectieve leerstrategieën en het Handboek Leren Leren van Inge Verstraete en Karin Nijman. Zo gaat het leren makkelijker en efficiënter.

Mobiel opzij, aandacht erbij

Telefoons kunnen voor veel afleiding zorgen. Om je goed te kunnen concentreren, leggen we tijdens de bijles de telefoon weg. We merken dat dit meer rust geeft tijdens het leren.

Motivatie en zelfvertrouwen

AFTER’S COOL heeft veel aandacht voor jouw motivatie, omdat dit net als zelfvertrouwen en concentratie een belangrijke voorwaarde is om goed te kunnen leren. We zorgen voor een omgeving waar het fijn is om te komen. Onze leerlingen komen echt met plezier, zo blijkt ook uit onze enquêtes. Een bijles kan ervoor zorgen dat je zekerder in je schoenen staat, omdat je extra tijd en aandacht hebt besteed aan wat je lastig vindt.

Jouw begeleiders

Onze gemotiveerde en enthousiaste begeleiders geven jou met veel kennis en plezier bijlessen. Dit zijn meestal universitaire studenten, die wij opleiden tot goede, professionele begeleiders middels een uitgebreid opleidingstraject. Zij kunnen jou helpen bij al jouw schoolvakken. Omdat er in een bijles nauw wordt samengewerkt, vinden we het belangrijk dat er een klik is tussen jullie. Uiteraard houden we hier rekening mee, zodat jij een fijne én leerzame bijles hebt!

Leren doe je zo!
Mobiel opzij, aandacht erbij
Motivatie en zelfvertrouwen
Jouw begeleiders

Vind een vestiging bij jou in de buurt

Leren leren vanuit positiviteit

Elk kind zou de kans moeten hebben om alles uit zichzelf te halen. Alleen zo kan je je volledig ontwikkelen. Wij kijken naar het kind als geheel. Hoe? Door niet alleen op school te focussen, maar ook op zelfvertrouwen, jezelf ontdekken en ontwikkelen en op mentale balans. We begeleiden de kinderen met aandacht en warmte naar de volgende stap. Altijd op een manier die bij hen past.

Serieus plezier
Serieus plezier

Serieus hoeft niet minder leuk te betekenen. AFTER'S COOL is positief, gezellig en optimistisch. Wij kijken graag naar wat er al wél goed gaat. Dit helpt bij het zelfvertrouwen en de motivatie om zelfstandig aan de slag te gaan en lol te hebben in het leren.

Coaching die verbindt en motiveert
Coaching die verbindt en motiveert

Bij ons is er altijd een vast gezicht, dat voor jou en je ouders klaar staat. En omdat wij elke dag met je meelopen, begrijpen we jou en wat het beste bij jou past.

Methode op maat
Methode op maat

Onze slimme, bewezen ‘Leren doe je zo’-methode past zich aan jou aan. Jouw persoonlijkheid, kennisniveau, stemming en tempo vormen de leidraad voor een effectief plan op maat.

Zelfvertrouwen, voor nu en later
Zelfvertrouwen, voor nu en later

Goede cijfers halen vinden we belangrijk, maar de manier waarop misschien nog wel meer. Bij AFTER’S COOL helpen we je om te leren leren en vooruit te kijken. Zo pak je voortaan nieuwe uitdagingen met een glimlach aan.

Meer weten over onze bijles economie?
Meer weten over onze bijles economie?

Via dit formulier kan je direct telefonisch contact hebben met een vestiging naar keuze.

Onze belofte:

  • We reageren binnen 24 uur (op werkdagen).
  • Bijlessen zijn op korte termijn en flexibel in te plannen.
  • We zorgen voor de beste match, inhoudelijk en persoonlijk.
  • Betere cijfers, meer zelfvertrouwen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hoe helpen we je verder met jouw vraag over [dienst]?