Doorstroomprogramma’s

AFTER’S COOL helpt en ontzorgt docenten en de schoolleiding, is flexibel en professioneel en biedt maatwerk. Van subsidieaanvraag tot uitvoer en evaluatie. Een beetje onbescheiden durven we te zeggen dat we inmiddels een expert zijn in het organiseren van inhoudelijk sterke projecten op scholen. Deze leiden in bijna alle gevallen tot langdurige samenwerkingen. Als AFTER’S COOL hebben we geen ego, onze diensten zijn altijd aanvullend aan, en passend bij school.

Wij werken sinds 2008 succesvol samen met veel scholen in het VO en PO. Dit varieert van het aanbieden van projecten op maat zoals ondersteuningsprogramma’s en lentescholen of het organiseren van huiswerkbegeleiding op middelbare scholen, tot verregaande samenwerking op het gebied van leerproblematiek en advisering op basisscholen. Met bewezen effect.

"Door de korte lijnen weet AFTER’S COOL precies wat er speelt op school en met de leerlingen die begeleid worden."

Remco Vogel, Rector Maerlant-Lyceum Den Haag

Werken aan vakinhoudelijke kennis, zelfvertrouwen en zelfstandigheid

Veel leerlingen ervaren moeite met de overstap van vmbo naar havo of het mbo of van havo naar vwo. Het doel van het doorstroomprogramma is om voor een goede overgang te zorgen. De inhoud van het programma wordt in samenwerking met schoolcontacten samengesteld. Door vakinhoudelijke begeleiding en studievaardigheden workshops wordt er gewerkt aan de vakinhoudelijke kennis, het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van de doorstromende leerlingen. Door intake- en eindgesprekken met leerlingen en ouders en verslaglegging zorgen we ervoor dat de ouders betrokken worden en op de hoogte zijn van wat hun zoon of dochter leert zodat ze daar na het programma samen mee verder kunnen. We werken in kleine groepen zodat we de leerlingen veel persoonlijke aandacht kunnen geven. Individuele begeleiding is ook mogelijk. Door onze positieve en vrolijke benadering vergroten we de motivatie en het zelfvertrouwen van leerlingen. De begeleiding kan zowel fysiek, als online plaatsvinden.

Wilt u meer weten over onze doorstroomprogramma's?

Dan kunt u contact opnemen met:

Liever contact via dit contactformulier?
Liever contact via dit contactformulier?

Onze belofte:

  • Altijd een plan op maat.
  • Meetbaar effect.
  • Eigen methode (Leren doe je zo, gebaseerd op de bewezen effectieve leerstrategieën).
  • Dat u en de ouders het contact waarderen met een 8.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*