Trainingen
(studievaardigheden, faalangst en weerbaarheid)

Bent u als school(leiding) geïnteresseerd in het opzetten van maatwerkprojecten, extra begeleiding voor de leerlingen? Hebben u en uw docententeam niet de rust en tijd om dit naast de lesgevende en andere taken op te pakken en vorm te geven? Of heeft u wel al een plan liggen en zoekt u een partij om de uitvoer op te pakken? Weet u van het bestaan van subsidieregelingen, maar kent u nog niet de precieze mogelijkheden om deze in te zetten op verschillende momenten in het schooljaar en voor welke doelgroepen specifiek?

"Ria, ‘onze’ remedial teacher van AFTER’S COOL, voelt als onderdeel van de school. Ze is professioneel en flexibel, brengt een enorme expertise mee en het belangrijkste: ze verricht soms wonderen met de leerlingen."

Jan Willem, directeur basisschool in Rotterdam

De leren leren training: Hoe maak je effectief huiswerk? Hoe bereid je je voor op een toets? Hoe maak je een goede samenvatting of mindmap? Hoe maak je een goede planning, waar moet je dan rekening mee houden? We gebruiken ‘Breingeheimen’ en onze eigen ‘Leren doe je zo’-methode, deze is gebaseerd op de top 5 bewezen effectieve leerstrategieën. Een leuke én leerzame training waar leerlingen op de langere termijn iets aan hebben.

AFTER’S COOL maakt voor de faalangsttraining gebruik van het Vriendenprogramma. Dit programma is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar het voorkomen en behandelen van faalangst. Leerlingen werken tijdens acht bijeenkomsten van maximaal een uur individueel of in kleine groepjes samen met de gecertificeerde trainer aan het verminderen van hun angsten.

Bikkels aan de top is een weerbaarheidstraining voor onzekere leerlingen die worstelen met hun zelfbeeld en die een flinke dosis zelfvertrouwen kunnen gebruiken. Steviger in hun schoenen staan, leren om voor zichzelf op te komen en om nee te zeggen: daar gaan we samen met de leerlingen aan werken tijdens deze weerbaarheidstraining.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van AFTER’S COOL op school?

Dan kunt u contact opnemen met:

Janny van der Horst
Drs. Janny van der Horst

Remedial teacher | Coördinator RT & scholenprojecten PO

06-81407439 janny@afterscool.nl Direct appen
Liever contact via dit contactformulier?
Liever contact via dit contactformulier?

Onze belofte:

  • Altijd een plan op maat.
  • Meetbaar effect.
  • Eigen methode (Leren doe je zo, gebaseerd op de bewezen effectieve leerstrategieën).
  • Dat u en de ouders het contact waarderen met een 8.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*